MARIJKE
Als klein meisje zat Marijke bij haar vader achterop de brommer, op weg naar Pake en Beppe in Friesland, eigen melodietjes en teksten te zingen. Het was dan geen verrassing dat zij al jong, eerst in de band van haar broer en later met een eigen band de muzikale weg insloeg. In 1982 kwam ze Joop tegen tijdens een zoektocht naar een drummer in haar band en toen kwam haar droom dubbel uit, een partner & bandlid voor het leven. Naast allround muziek voor feesten, deelde ze haar voorliefde voor country muziek met Joop. De eerste CD, opgenomen in USA, met eigen songs ‘Worth Waiting For’ verscheen in 1992. Een optreden in de Amerikaanse TV show ‘Be a Star’ met een eigen liedje was één van de vele hoogtepunten in haar muzikale carrière. Marijke heeft met trio Mary Kee op vele podia in binnen- en buitenland gestaan. Tot op de dag van vandaag is het muziek maken en songs schrijven haar lust en haar leven!

DANIELLE
Zingen was en is Daniëlle haar lust en leven, al sinds klein meisje wist ze, dit wil ik later. De school musical was natuurlijk ook voor haar de mogelijkheid om de eerste stappen naar een muzikale carrière te zetten. Samen met nog 3 anderen vormden ze eind jaren 90 een kwartet die met geluidsbanden als begeleiding, vele feesten opgeluisterd heeft. Ook solistisch was ze actief in het discotheken circuit en in die tijd kwam ze in aanraking met muziek van Shania Twain, haar liefde voor country muziek werd geboren. De hang naar niet alleen zingen van deze mooie muzieksoort, maar het bespelen van een instrument werd groter. In 2001, tijdens een benefiet concert maakte ze kennis met Joop en Marijke en sloeg de muzikale vonk over en werd de samenwerking een feit. Naast haar geweldige stem heeft ze zich in de loop der jaren ook het bespelen van gitaar, mandoline en ukelele eigen gemaakt! Kortom, Daniëlle is helemaal in haar element in trio Change of Key.

JOOP
De muzikale aspiraties van Joop komen pas op latere leeftijd. Als kind helpt hij veel op de boerderij van zijn ouders en vond voetballen toch interessanter dan het bespelen van een instrument. Hij was 15 toen de vriend van zijn zus hem de eerste beginselen van gitaar spelen bij bracht. Gelukkig hield deze jongeman van country muziek! Toch was de eerste band, waar Joop deel van uit maakte, de bluesband ’Blues Again’. Toeren door Frankrijk met een camper, wilde tijden op Texel, het bluesgevoel vierde hoogtij, maar Joop miste iets in deze muziek. Via via hoorde hij van een band die een drummer zochten voor een country band. Hij had ondertussen, naast gitaar en bas, ook het drummen zich eigen gemaakt, dus de overstap werd een feit. Na een paar jaar met de band ’Tension’, gespeeld te hebben, besloten Joop en Marijke om, behalve als partners, ook als muzikaal duo door het leven te gaan. De band werd opgedoekt en tot 1993 hebben Joop en Marijke samen de muzikale paden bewandeld.